Pompoensoep met prei en kerrie

Pompoensoep met prei en kerriePompoensoep is natuurlijk erg lekker, dit is een makkelijke variant. Kleine tip, de staafmixer werkt prettiger. Eventueel kan er ook nog een teentje knoflook met de kerrie meegefruit worden.

Ingrediënten (4 personen)
800 gram pompoen
1 prei
1 el roomboter
1 tl kerriepoeder
3 el droge witte wijn
2 kippenbouillontabletten
10 blaadjes verse basilicum
2 el crème fraîche
zout
vers gemalen peper

Bereiding
Snijd de pompoen in stukken, schil hem, verwijder de pitten en draden en snijd de de pompoen in stukjes. Was de prei en snij hem in dunne ringen. Verhit de boter in een soeppan en fruit de kerrie kort. Voeg de pompoen en prei toe en bak het eventjes. Voeg de wijn en ca. 3 dl. water toe en kook het geheel in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer de groenten met vocht in een keukenmachine of staafmixer tot een gladde puree.

Voeg de bouillontabletten en 5 dl. water toe en verwarm de soep zachtjes, laat de bouillonblokjes al roerend oplossen. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes, roer de creme fraîche door de doep en breng de soep op smaak met zout en peper. Dien de soep op in diepe borden en bestrooi deze met de basilicumreepjes.