Mosterdsoep met saffraan

Ingrediënten (4 personen)
60 gram boter
2 sjalotjes
1 envelope saffraan
2 eetlepels fijne Dijonmosterd
1 eetlepel grove mosterd
40 gram bloem
1 liter groentefond
0,5 deciliter droge witte wijn
150 gram feta
verse bieslook

Bereiding
Snijd de sjalotjes fijn. Smelt 45 gram boter in een pan en voeg de fijngesneden sjalotjes en de saffraan toe, fruit dit op een laag vuur.

Verwarm in een ander pannetje 15 gram boter samen met een flinke lepel fijne Dijon mosterd en een eetlepel grove mosterd, laat daar de zuren wat van verdampen.

Roer de bloem door de gefruite sjalotjes en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat zonder de bloemklontjes. Eventueel kan er wat meer boter toegevoegd worden als het te droog is. Laat dit bloemmengsel in ongeveer drie minuten gaar worden (roux). Voeg daarna de ontzuurde mosterd toe en roer het goed door. Voeg dan langzaam, tijdens roeren en in kleine hoeveelheden, de fond toe. Blijf roeren totdat er een glad mengsel ontstaat en voeg dan pas weer de volgende hoeveelheid fond toe. Wanneer alle fond is toegevoegd is kan de witte wijn er bij.

Maak de mosterdsoep op smaak af met peper. Snijd intussen de feta in dunne reepjes. Laat de soep nog even goed doorwarmen en knip de bieslook fijn en roer deze vlak voor het serveren door de soep. Schep de soep in kommen/borden en leg de reepjes feta mooi in het midden.