Ingrediënten
- 2 eetlepels
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 650 g courgettes, in plakjes
- 650 ml groentebouillon
- 1 eetl. verse dille (plus extra om te garneren)
- 75 ml slagroom
- zout en peper
- sap van 1/8 citroen, naar smaak
Werkwijze
Verhit de olie in een soeppan en smoor de ui en de knoflook in ongeveer 5 minuten. Voeg dan de plakjes courgette toe en roer langzaam de bouillon erdoor en breng dit geheel aan de kook. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat de soep 5-10 minuten doorkoken totdat de courgette gaar is.
Roer de dille erdoor en pureer de soep in een keukenmachine of blender glad. Voeg daarna de slagroom en zout en peper naar smaak toe en meng alles nogmaals goed. Breng de soep op smaak met de citroensap en schep deze in diepe borden of kommen. Dien hem op gegarneerd met dille.