Ingrediënten:
3 pastinaken
3 wilde wortels
1 ui
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
ong. 1 liter hete groentebouillon
1,5 dl room
olijfolie
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Schil de wortel en pastinaak en snij deze in blokjes, hak de ui fijn. Verhit een scheutje olie in een pan met een dikke bodem, voeg de pastinaak, ui en knoflook toe. Bak dit zachtjes een 10 minuutjes. Zorg dat ze niet kleuren.
Voeg de komijn en koriander toe en bak ze al roerend 1 à 2 minuten mee. Voeg al roerend de hete bouillon toe en breng dit aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken.
Wanneer de pastinaak en wortel zacht is, pureer dit tot een homogeen mengsel. Schenk de 3/4 room toe en warm de soep door. Serveer de soep met een geroosterd broodje en nog een scheutje room.