Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. 😊

Een makkelijk te maken recept die echt lekker is!

Ingrediënten (6 personen)
2 pot (Bertolli) pastasaus geroosterde courgette & paprika (of pecorinokaas en knoflook)
2 eetlepel olijfolie
2 ui
2 gele paprika
2 teen knoflook
1 citroen
600 gram kipfilet
250 gram ricotta
12 lasagnevellen
1 bol mozzarella
75 gram Parmezaanse kaas
zout en peper
nootmuskaat


Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de uit. Maak de paprika schoon en sneed deze in stukjes. Rasp van de citroen een eetlepel schil af. Snij de mozarella in plakken en rasp de Parmezaanse kaas.

Verhit de olijfolie in een wok en bak de stukjes kip totdat ze rondom bruin zijn. Bak dan de ui en de paprika circa 3 minuten mee. Pers de knoflook boven de pan uit en schep de helft van de citroenraps er doorheen. Breng dit pittig op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Roer in een kom de ricotta los met 1 deciliter water, de rest van de citroenraps en voeg wat zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Vet een ovenschaal in en schep 3-4 eetlepels pastasaus op de bodem. Leg er 4 vellen lasagne in en verdeel hierover een derde van de pastasaus. Schep de helft van de blokjes kip erop en daarop de helft van de ricotta.

Leg hierop nog een keer 4 lasagnevellen, een derde van de pastasaus, de andere helft van de kipblokjes en de andere helft van de ricotta. Leg de laatste lasagnevellen op de laatste laag ricotta en verdeel de rest van de pastasaus erover. Leg de plakjes mozarella er bovenop en bestrooi het met de Parmezaanse kaas.

Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar.

Bron: http://www.bertolli.nl

No thoughts on “Lasagne met kip en paprika”