Mijn privéblog vooral over trailrunning, recepten en Joomla

sigaretInderdaad, je ziet en leest het goed. Ik mis het niet, roken. De mensen die me kennen zullen nu wel afvragen waar dit in hemelsnaam over gaat... Nou, ik heb nooit gerookt en ik zal het ook nooit doen, iedereen gerustgesteld? Maar dit gaat over het roken van anderen...

Afgelopen weekend hebben wij lekker op paaspop (Schijndel) vertoefd, onze eerste keer paaspop. We hadden netjes onze wagen op het weiland geparkeerd en waren op weg naar de ingang. Er stond best een lange rij (achteraf lazen we dat dit kwam door een te late aanleveringen van de polsbandjes) en ja, dan is het gewoon achteraan sluiten. Dit wachten heeft best eventjes geduurd en een hele tijd daarvan hebben we wel in de walm van een sigaret gestaan, dat is dus gewoon smerig als niet-roker.

Uiteindelijk zijn we het terrein toch nog opgekomen en dan ga je naar verschillende artiesten/groepen toe. Deze treden bij paaspop allemaal in tenten op, de één wat groter dan de andere. En daar heb je ze weer... Sta je lekker te wachten op je optreden, steekt er iemand voor je een sigaret op en daarna nog één en daarna... Nou je snapt wel wat ik bedoel. Dat mis ik dus niet, die sigarettenrook tijdens concerten.

Dit was dus ons eerste festival sinds de wetgeving veranderd is en het viel tegen. Juist bij de concerten bij poppodia genieten we nu van de rookvrije ruimte, het geen last krijgen van mijn ogen (prikken), geen kleding die uren in de wind stinkt als je weer thuiskomt. Maar overduidelijk is dat bij de festivals het weer verplicht wennen wordt aan die smerige lucht van sigaretten.

No thoughts on “Ik mis het niet”