Een lekkere en stevige soep die zich goed laat combineren met lekker vers brood.!
Hans

Ingrediënten

85 g boter
4 teentjes knoflook
400 g uien
2 liter groentebouillon
2 el verse tijmblaadjes
700 g knolselderij, geschild en in blokjes
15-20 g gedroogde paddenstoelen

Op onze vakantie hebben we dit drankje ontdekt, hij kan wat sterk zijn maar als hij vers gemaakt is dan smaakt hij goed! Hans

Ingrediënten

20 cl rum (of wodka)
20 cl citroensap
1,5 lepel honing

Doe alle ingrediënten in een karaf/litermaat of iets anders geschikt. Hierna de ingrediënten goed mixen en uitschenken in glazen.

Een heerlijk recept met pompoen en ook makkelijk te maken. Zelf heb ik wel wat maizena gebruikt om het vocht te binden.

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 850 g flespompoen
  • 250 g chorizo (in plakjes)
  • 2 rode uien (in kwarten)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 blikje tomaten-puree (70 g)
  • 1 potje gegrilde rode paprika's (295 g, in stukjes gesneden)
  • 500 g krieltjes (gehalveerd)
  • 350 ml kippenbouillon (heet)
  • 150 ml witte port
  • 1 blik linzen (400 g, uitgelekt)
  • 1 bakje platte peterselie (20 g, grofgesneden)

Zelf een kruidenmengsel maken is niet altijd veel werk!

Ingredienten
1 eetlepel gemalen komijn
1,5 tl korianderpoeder
1,5 tl gemalen kardemom
1,5 theelepel versgemalen zwarte peper
1 tl kaneelpoeder
0,5 theelepel gemalen kruidnagel
0,5 tl gemalen nootmuskaat

Bereiding
Alle ingrediënten in een kopje vermengen. In een luchtdicht bakje scheppen en op een koele, droge plek bewaren.

De eerste keer dat wij dit recept hebben gemaakt waren we meteen verkocht! Heerlijk die zachte pompoen met de kazige room erbij!

 geroosterde pompoenIngrediënten (2 personen)
1½ kg pompoen
2 tijmblaadjes
3 tenen knoflook
85 g parmezaanse kaas
150 ml melk
300 ml slagroom

Linzen, we hebben het tot nu toe nooit gegeten maar we zijn na het proberen van dit recept meteen verkocht.

Ingrediënten (4 personen)

200 g groene linzen
ca. 750 g hokkaido-pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
4-5 takjes majoraan
4 el olie
1 rode peper
400 g rundergehakt
2 el paneermeel
1 ei
1 bosje bosui
½ tl gemalen kummel (karwei)
½ tl kaneelpoeder
450 g gepelde tomaten (blik)
2 groentebouillonblokjes
1 tl suiker
zout en peper

Een koude, frisse salade die makkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld vis.

 

Ingrediënten (4-5 personen)

kerstomaatjes 20, in vieren gesneden
Fijne bulgur 175 g
Peterselie 1 grote bos, fijngehakt
Komkommer 1, in blokjes gesneden
Lente-uitjes 4, fijngesneden
Groene paprika 1, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
Munt 3 takjes, blaadjes fijngehakt
Citroen 1, het sap
Olijfolie 100 ml

Misome is familie van de paksoi en kan rauw gegeten worden in een salade of bv. gebruikt worden bij het roerbakken. Hans

Ingrediënten (2 personen)

400 g misome
1 ui
100 g blauwschimmelkaas
3 gedroogde tomaatjes op olie
½ theel. tijm
olijfolie

Zelf mosterd maken? Het is in ieder geval wel erg makkelijk! Let op, we hebben het zelf nog niet geproefd omdat hij nu op smaak aan het komen is. Hans

Ingrediënten

100 g mosterdzaad
200 ml witte wijnazijn
1 tl kurkuma
50 g rietsuiker
peper en zout

Giet het mosterdzaad met de azijn in een keukenmachine, voeg de specerijen en de suiker toe.

Draai voor ongeveer 6 minuten of totdat de mosterd bijna glad is. Wil je de mosterd nog gladder hebben dan laat je de keukenmachine nog wat langer draaien.

Schep de mosterd in een pot en draai de deksel er op. Zet deze tot gebruik in de koelkast. De mosterd wordt mettertijd lekkerder.

Tip: er zijn genoeg variaties mogelijk zoals de geroosterde mosterdzaadjes gebruiken, wat nootmuskaat of kruidnagel gebruiken. Of met karwijzaad, knoflook of chilipepers. In plaats van suiker kan je ook honing gebruiken.

Dit recept is natuurlijk het lekkerst met verse basilicum!! Hans

Ingrediënten (4 personen)

2 grote aubergines
650 g rijpe tomaten, gepeld en fijngehakt
1 tl fijne kristalsuiker
1 bol mozzarella
2 ui
4 tenen knoflook
4 el pijnboompitten
een paar chilivlokken
4 el fijngesneden basilicum
4 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper