- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3845
Hans
Ingrediënten
85 g boter
4 teentjes knoflook
400 g uien
2 liter groentebouillon
2 el verse tijmblaadjes
700 g knolselderij, geschild en in blokjes
15-20 g gedroogde paddenstoelen
Read more: Knolselderijsoep met tijm en gedroogde paddenstoelen
- Details
- Super User
- Recepten
- 3574
Ingrediënten
20 cl rum (of wodka)
20 cl citroensap
1,5 lepel honing
Doe alle ingrediënten in een karaf/litermaat of iets anders geschikt. Hierna de ingrediënten goed mixen en uitschenken in glazen.
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3835
Een heerlijk recept met pompoen en ook makkelijk te maken. Zelf heb ik wel wat maizena gebruikt om het vocht te binden.
Ingrediënten (3-4 personen)
- 850 g flespompoen
- 250 g chorizo (in plakjes)
- 2 rode uien (in kwarten)
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 blikje tomaten-puree (70 g)
- 1 potje gegrilde rode paprika's (295 g, in stukjes gesneden)
- 500 g krieltjes (gehalveerd)
- 350 ml kippenbouillon (heet)
- 150 ml witte port
- 1 blik linzen (400 g, uitgelekt)
- 1 bakje platte peterselie (20 g, grofgesneden)
- Details
- Super User
- Recepten
- 3761
Zelf een kruidenmengsel maken is niet altijd veel werk!
Ingredienten
1 eetlepel gemalen komijn
1,5 tl korianderpoeder
1,5 tl gemalen kardemom
1,5 theelepel versgemalen zwarte peper
1 tl kaneelpoeder
0,5 theelepel gemalen kruidnagel
0,5 tl gemalen nootmuskaat
Bereiding
Alle ingrediënten in een kopje vermengen. In een luchtdicht bakje scheppen en op een koele, droge plek bewaren.
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4233
De eerste keer dat wij dit recept hebben gemaakt waren we meteen verkocht! Heerlijk die zachte pompoen met de kazige room erbij!
Ingrediënten (2 personen)
1½ kg pompoen
2 tijmblaadjes
3 tenen knoflook
85 g parmezaanse kaas
150 ml melk
300 ml slagroom
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4255
Linzen, we hebben het tot nu toe nooit gegeten maar we zijn na het proberen van dit recept meteen verkocht.
Ingrediënten (4 personen)
200 g groene linzen
ca. 750 g hokkaido-pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
4-5 takjes majoraan
4 el olie
1 rode peper
400 g rundergehakt
2 el paneermeel
1 ei
1 bosje bosui
½ tl gemalen kummel (karwei)
½ tl kaneelpoeder
450 g gepelde tomaten (blik)
2 groentebouillonblokjes
1 tl suiker
zout en peper
- Details
- Hans
- Hoofdgerechten
- 3984
Een koude, frisse salade die makkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld vis.
Ingrediënten (4-5 personen)
kerstomaatjes 20, in vieren gesneden
Fijne bulgur 175 g
Peterselie 1 grote bos, fijngehakt
Komkommer 1, in blokjes gesneden
Lente-uitjes 4, fijngesneden
Groene paprika 1, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
Munt 3 takjes, blaadjes fijngehakt
Citroen 1, het sap
Olijfolie 100 ml
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4207
Ingrediënten (2 personen)
400 g misome
1 ui
100 g blauwschimmelkaas
3 gedroogde tomaatjes op olie
½ theel. tijm
olijfolie
- Details
- Super User
- Recepten
- 3735
Ingrediënten
100 g mosterdzaad
200 ml witte wijnazijn
1 tl kurkuma
50 g rietsuiker
peper en zout
Giet het mosterdzaad met de azijn in een keukenmachine, voeg de specerijen en de suiker toe.
Draai voor ongeveer 6 minuten of totdat de mosterd bijna glad is. Wil je de mosterd nog gladder hebben dan laat je de keukenmachine nog wat langer draaien.
Schep de mosterd in een pot en draai de deksel er op. Zet deze tot gebruik in de koelkast. De mosterd wordt mettertijd lekkerder.
Tip: er zijn genoeg variaties mogelijk zoals de geroosterde mosterdzaadjes gebruiken, wat nootmuskaat of kruidnagel gebruiken. Of met karwijzaad, knoflook of chilipepers. In plaats van suiker kan je ook honing gebruiken.
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4211
Ingrediënten (4 personen)
2 grote aubergines
650 g rijpe tomaten, gepeld en fijngehakt
1 tl fijne kristalsuiker
1 bol mozzarella
2 ui
4 tenen knoflook
4 el pijnboompitten
een paar chilivlokken
4 el fijngesneden basilicum
4 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper