Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????

Tijm en honing

Ris de blaadjes van 6 takjes tijm (of neem 1 eetlepel gedroogde tijm) en vermeng dit met 2 eetlepels vloeibare honing, 1 eetlepel mosterd en 100 ml verse sinaasappelsap.

Past goed bij: kip, lamsvlees, karbonade

 

Yoghurt en knoflook

Vermeng 200 ml yoghurt met 4 geplette teentjes knoflook, een half bosje fijngehakte peterselie en wat zout en versgemalen peper.

Past goed bij: grote stukken rund-, lams- of varkensvlees

 

Oregano en chilipeper

Vermeng 4 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel oregano, 1 theelepel gedroogde cilipepervlokken of -poeder, 1 theelepel grof zeezout en 1 geplet teentje knoflook.

Lekker bij: kip, rundvlees en varkensvlees

 

Zoete BBQ-marinade

Vermeng 100 ml ketchup met 100 g appelstroop, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, het sap van een halve citroen, een teentje geplette knoflook en een theelepel kaneelpoeder. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Past goed bij: spareribs en karbonades

 

Kerrie en kokosmelk

Vermeng 50 ml kokosmelk met 1 eetlepel kerriepoeder of indiaase currypasta en 50 ml ananassap. Voeg wat zout en peper toe.

Past goed bij: vis en kip

 

Citroen en koriander

Vermeng 4 eetlepels oliefolie met 1 eetlepel geraspte citroenschil, 1 theelepel citroengraspoeder (sereh), wat grof zeezout en versgemalen peper en een halve bos fijngehakte koriander.

Past goed bij: vis, kip en varkensvlees

 

Gember en soja

Schil een paar centimeter gemberwortel en rasp deze. Vermeng dit met twee teentjes geperste knoflook, twee eetlepel Japanse sojasaus en twee eetlepels oliefolie.

Lekker bij: vis en alle soorten vlees

 

Sinaasappelrub

Boen een sinaasappel goed en rasp de schil. Vermeng de rasp met een half vbosje fijngehakte koriander of een eetlepel geroosterde korianderzaadjes, zout en versgemalen peper

Lekker bij: vis en alle soorten vlees

 Bron: Boodschappen (Jan Linders)

No thoughts on “Acht heerlijke marinades”