Na een nacht waarin we allebei regelmatig wakker zijn geworden (slapen op een grote ferry is toch anders dan in je eigen bedje) werden we om zeven uur wakker door de wekker. Nadat het duidelijk was geworden dat ik opstartproblemen had heeft Dafne zich opgeofferd om als eerste te gaan douchen. Uiteindelijk kon ik ook mijn ogen open blijven houden en heb ik mezelf richting de douche gebracht. En de douche viel reuze mee! Er kwam een heerlijke straal water uit, deze staat zeker in mijn top-5 douches op vakantie.
Het ontbijt was op de zelfde plek waar we gisteren ons avondeten hebben gegeten maar nu was het best druk. Gelukkig zei de dame bij het aanmelden dat er aan de verre zijde van het ontbijtbuffet ook gezeten kon worden daar was nog een aantal tafels vrij. We hebben heerlijk vers brood (zelf gesneden) genomen en ik had weer zalm gespot dus die zwom zo naar mijn broodje toe! Dafne had zelf een broodje gezond gemaakt en we hebben ook nog iets gedronken wat voor koffie door moest gaan. Daarna was het weer tijd om de dagrugzak vol te gooien en zijn we naar het dak gegaan om nog even naar de haven te kijken waar het schip inmiddels al bijna aan het aanmeren was. Dus konden we ook al naar beneden om naar onze auto te gaan. Het wegrijden vanuit de haven viel reuze mee, gewoon links afslaan en je zat meteen op de juiste weg naar het noorden toe. Op een paar wat minder duidelijke punten na viel Goteborg reuze mee qua verkeer.
Toen we inmiddels een kilometer of 25 buiten de stad waren zag ik ineens een eland in het bos langs de weg! Waar we in Finland gewoon drie weken ze niet hebben kunnen zien lukte het me nu binnen een uur op Zweedse grond! Onderweg zijn we nog even gestopt bij een huis langs de “snelweg”, die snelweg is gewoon een provinciale weg. Er zijn namelijk langs de weg genoeg cafeetjes te zien waar je even kan stoppen om bv. koffie te drinken. Het is meestal een woning waarbij op het land nog een tweede (en soms derde) gebouw staat waar je terecht kan voor iets lekkers. Inmiddels had ik ook mijn tweede eland gespot, Dafne vond dat niet erg want die zou sowieso er eentje zien, als het niet in het bos was dan zou het wel op haar bord worden. De tweede stop hebben we vlakbij Karlstad gemaakt waar we ook zijn gaan lunchen, het werd een broodje mozzarella en tomaat en ook een pastasalade met kip. Later hoorden we dat men in Zweden als lunch een warme maaltijd nuttigt en ’s avonds gewoon waarschijnlijk een boterhammetje eet. In ieder geval waren de salade en het broodje erg lekker.
Inmiddels waren we op ongeveer 40km voor ons hotel gekomen en sloegen we een wat smallere weg in. Een kilometer of 5 voor het hotel heeft Dafne waarschijnlijk nog een eland met jongen gezien, waarschijnlijk omdat ze het niet goed kon zien (Dafne reed natuurlijk). Uiteindelijk zijn we rond drieën bij het hotel aangekomen, we hebben heerlijk ontspannen gereden maar waren wel toe om even de benen te strekken. De eigenaars van het hotel zijn Nederlanders dus we hoeven niet moeilijk in het Zweeds te gebaren of naar Engelse woorden te zoeken. Na een korte rondleiding in het gebouw kwamen we bij onze kamer uit. Een leuke kamer waar we net geen lekkere plek hebben om onze grote koffer te dumpen. Het hotel is een gebouw uit de 18e eeuw die op de monumentenlijst staat. Als je zo door Zweden reist dan zie je heel veel gebouwen in oxydrood, dit komt omdat de kleur veel als reststof uit de ijzermijnen kwam en daarom goedkoop kleurtje verf kon kopen. De vroegere eigenaar van het gebouw (een boer) had zijn woning wit geverfd om te laten zien dat hij geld had.
Foto’s volgen natuurlijk later nog wel, we zijn nu lekker aan het ontspannen in de ruime tuin met uitzicht op het meer voor het hotel en de heuvel die er achter ligt. De keuken in het hotel staat tot onze beschikking als we zelf willen koken dus we hebben hier vanavond zelf een salade en aardappeltjes uit de oven gemaakt. We hadden geen zin om weer in de auto te gaan stappen om naar een restaurant toe te rijden. Morgen staat er wel een restaurant in de planning, degene die het waarschijnlijk wordt (altijd op de dag zelf bellen want de restaurants zijn hier onvoorspelbaar met sluitingsdagen) heeft veel wild op het menu dus het kan zomaar zijn dat we morgen beer of eland eten.