Auberginetapenade

Het recept kan nog naar smaak afgemaakt worden, iets pittiger? Hans

Ingrediënten

1 aubergine, in blokjes
1 teen knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel verse koriander, in reepjes

Salade met zalm en avocado

Een simpele en snelle salade die door de kaasdressing erg verrassend smaakt.!Hans

Ingrediënten

1 zakje rucola
1 rijpe avocado
1 tomaat
100 g zalmfilet
1 eetlepels kappertjes
3 eetlepels mayonaise
40 g geraspte pittige kaas (bv. gruyere)
2 eetlepels citroensap

 

Gegratineerde ratatouillerisotto

Risotto maar dan met veel groenten, echt lekker! Hans

Bereidingstijd: ca. 60 minuten. Ca. 4 personen
Ingrediënten

2 uien
2 teentjes knoflook
2 groentebouillonblokjes
2 el boter
300 g risittorijst
300 ml droge witte wijn
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
4 tomaten
1 takje salie
3 el olijfolie
75 g parmezaan
125 g mascarpone

Knolselderijsoep met tijm en gedroogde paddenstoelen

Een lekkere en stevige soep die zich goed laat combineren met lekker vers brood.!
Hans

Ingrediënten

85 g boter
4 teentjes knoflook
400 g uien
2 liter groentebouillon
2 el verse tijmblaadjes
700 g knolselderij, geschild en in blokjes
15-20 g gedroogde paddenstoelen

Pompoenstoofpot

Een heerlijk recept met pompoen en ook makkelijk te maken. Zelf heb ik wel wat maizena gebruikt om het vocht te binden.

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 850 g flespompoen
  • 250 g chorizo (in plakjes)
  • 2 rode uien (in kwarten)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 blikje tomaten-puree (70 g)
  • 1 potje gegrilde rode paprika's (295 g, in stukjes gesneden)
  • 500 g krieltjes (gehalveerd)
  • 350 ml kippenbouillon (heet)
  • 150 ml witte port
  • 1 blik linzen (400 g, uitgelekt)
  • 1 bakje platte peterselie (20 g, grofgesneden)

Geroosterde pompoen met parmezaan, tijm en room

De eerste keer dat wij dit recept hebben gemaakt waren we meteen verkocht! Heerlijk die zachte pompoen met de kazige room erbij!

 geroosterde pompoenIngrediënten (2 personen)
1½ kg pompoen
2 tijmblaadjes
3 tenen knoflook
85 g parmezaanse kaas
150 ml melk
300 ml slagroom