Oppassen

Vandaag klinkt er in ons huis regelmatig een huilende baby, dit vooral voor en na het voeden. Hoe dit komt? Nou, wij zijn vandaag de oppas van ons nichtje. Haar vader en moeder zijn allebei op een vrijgezellenfeest van een vriend en vriendin en aangezien de familie morgen op bezoek komt voor onze verjaardagen en dit in de buurt is is ons nichtje vanochtend (vroeg) hier "bezorgd".

Natuurlijk ga je leuk dingen doen als je bezoek krijgt dus we zijn met ons nichtje de stad in geweest, lekker lopend. We moesten toch even langs de bibliotheek en een paar kleine dingen kopen en zo ging dit prima. Ze is in die twee uur hardstikke rustig geweest, lekker aan het slapen, soms de oogjes even open om daarna weer in dromenland terug te keren.

Vooralsnog geen problemen dus, en dat wil ik graag zo houden.

Oude foto's

Door een overlijden zijn we onlangs in bezit gekomen van oude negatieven, hele oude negatieven. Wat we kunnen zien komen ze uit de vroege jaren vijftig. Deze negatieven zijn vrijwel allemaal los met een formaat van 6x9cm, best groot dus. We hebben er een aantal tegen de lamp aan bekeken en ik heb even een paar gefotografeerd om de negatief positief te krijgen. Hieronder is het resultaat te zien;

originele dia                                bewerkt resultaat
opa3-origopa3








Je ziet de lijnen van de lamp natuurlijk er doorheen maar het is toch humor te zien hoe je met een simpele bewerking weer een foto tevoorschijn kan krijgen.

Even schrikken

padStel je eens voor. Het is ergens na 23.00uur, je bent alleen thuis en je hebt trek in een biertje. Wat doe je dan, je loopt naar de koelkast, pakt daar een flesje Grimbergen Blond uit, maakt hem open en loopt terug naar je glas die een etage hoger staat. Niks aan de hand toch?

Maar voordat je twee stappen van het aanrecht weg bent schrik je toch even. Toevallig keek je wat omlaag en je zag daar wat op de grond... Wat blijkt, er was pad het huis binnen gekomen. Ik hoop dat het eerder die dag gebeurd is, ook al zijn de achterdeuren nauwelijks open geweest. Goed, ik was toch even van stuk gebracht door onze ongenodigde gast. Natuurlijk heb ik deze pad naar vrijheid geleid, oftewel, ik heb hem buiten gezet en daarna heb ik hem niet meer gezien. Maar eerst heb ik natuurlijk een paar foto's gemaakt, slechte overigens, maar goed.

Mooi weer de leeuw

varalogoBinnenkort gaan we een bezoekje brengen studio Cé in Almere. Dafne had ons opgegeven om een uitzending van "Mooi weer de Leeuw" bij te wonen, hartstikke mooi natuurlijk. De VARA had Dafne opgebeld om te bevestigen dat we kaartjes konden kopen, maar dan wel alleen in combinatie met een ondersteunend lidmaatschap van de VARA voor een jaar. Dit lidmaatschap is natuurlijk tot wederopzegging dus binnenkort zullen we deze dan ook alvast even opzeggen.

Achteraf begon ik toch wat bedenkingen te hebben met deze manier van nieuwe leden binnenbrengen. Dat een show van Paul de Leeuw €12,50 kost, daar heb ik geen problemen mee. Zeker als een show populair is en er meer mensen de uitzending willen bijwonen dan dat er plaats is kan er een mooie entree gevraagd worden. Maar om nu ook bezoekers vrijwillig verplicht ondersteund lid te laten worden om bij een uitzending aanwezig te kunnen zijn is toch apart. Goed, als je principieel bent kan je natuurlijk zeggen; "dan maar niet". Maar ik vermoed dat het gros van de mensen, net als wij, het gewoon maar accepteren.

warnsborncross 2009 - de training

hardlopen_Vandaag, zondag 1 maart, gingen we met de hardloopvereniging de warnsborncrossroute hardlopen. Dit omdat onze loopgroep volgende week de warnsborncross organiseerd. Het was wel even lekker hardlopen deze zondagochtend. Het was zelfs zo lekker dat ik onderweg mijn jasje uit heb gedaan omdat ik het gewoon te warm kreeg in een simpel loopshirtje met dun jasje, de zon deed haar werk goed!

De eerste ronde hebben we langzaamaan gedaan gemiddeld hebben we ongeveer 9,5 km/uur gelopen. Dus ik vond het niet zo erg dat er vlak na het begin van de tweede ronde het tempo vooraan opgeschroefd werd.

Gazpacho

gazpachoIngrediënten (6 personen)
1 komkommer
4 tomaten
1/2 rode paprika, in in stukjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1/2 ciabatta, in tien plakjes gesneden
1 eetlepel balsamico-azijn
4 eetlepels olijfolie
zout en witte peper

Bereiding
Pureer de komkommer, tomaten, paprika, sjalot, en de knoflook in een keukenmachine. Verwijder de korsten van twee sneetjes ciabata en verkruimel het boven het groentemengsel. Voeg de azijn en drie eetlepels olie toe en pureer het nogmaals kort. Breng het op smaak met peper en zout.

Zet de gazpacho voor ongeveer een uur in de koelkast om het goed koud te laten worden. Rooster de sneetjes ciabata bruin en besprenkel ze met olie.