Add this

AddThis pluginAls je een leuke joomlawebsite hebt en je wilt graag ook dat anderen je artikelen/tips/etc. kunnen delen via sociale links dan kan je daar een specifieke plugin voor installeren. Zelf gebruik ik voor een site de plugin van addthis. Hierbij krijg je de mogelijkheid tot het instellen van verschillende internationaal bekende sociale websites.

Je kan deze plugin bij addthis zelf downloaden en je installeert de plugin op de normale wijze. Klik op de afbeelding links voor een screenshot met de instellingen.

* Ga naar https://www.addthis.com/get-addthis en klik daar links op "more options"
* Selecteer dan "Joomla"
* Klik op de "download plugin" in het midden van de pagina

Plakken vanuit Word

Wanneer je vanuit word tekst wil gaan plakken dan kan dit wel eens voor nare verrassingen komen te staan als je het artikel online gaat zetten. Word heeft namelijk de gewoonte om veel extra opmaakcode te genereren die in conflict kan staan met Joomla. Wanneer je dit wilt voorkomen zijn er verschillende opties.





1Gebruik je de JCE-editor dan kan je via de knop "plakken" of "Paste" dit oplossen. Als je op het pijltje omlaag klikt die er naast staat krijg je de opties om vanuit Word te plakken of als platte tekst. Kies dan om vanuit Word te plakken en je tekst komt zonder overbodige opmaak in je artikel te staan.

2Een alternatief is dat je de tekst in kladblok plakt en daarvanuit weer kopieert en plakt in je artikel.

Stampot van zoete aardappels met gehaktballetjes

Ingrediënten (2 personen)
500 gram zoete aardappels
250 gram half om half gehakt
1 ei
1 beschuit
zout
2 el hete pepersaus, sambal oelek (naar smaak)
zonnebloemolie
20 gram boter
70 ml crème fraîche
0,5 - 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiding
Kook de geschilde aardappels gaar. Meng het gehakt met het ei, verkruimelde beschuit, de hete saus en wat zout en vorm dan kleine balletjes daarvan. Bak de gehaktballetjes in de zonnebloemolie romdom bruin en gaar.

Giet de aardappels af en laat ze wat opdrogen. Pureer de aardappels en voeg dan de boter, crème fraîche en de kaneelpoeder toe en meng het goed door. Voeg als laatste de koriander toe. Verwarm het nog even als het te veel is afgekoeld.

Tip: combineerd lekker met een tomaten/komkommersalade.

Verse pasta met broccoli en romige kaassaus

Ingrediënten (2 personen)

125 gram verse pasta
75 gram blauwaderkaas
100 gram dikke plakke ham
15 gram peterselie
300 gram broccoli
125 ml crème fraîche

Bereiding

Snij de broccoli in roosjes en kook deze in 6 minuten beetgaar. Snijd de kaas en de ham in blokjes. Kook de pasta in voldoende water. Verwarm in een pan de creme fraiche en de kaas totdat deze gesmolten is. Voeg dan de ham en peterselie toe en verwarm. Wanneer de pasta gaar is kan je deze mengen met de saus en serveren met de broccoli.

Pasta met schnitzel, notenmascarpone en courgette

Ingrediënten (2 personen)
1 courgette
50 g cherrytomaten
25 g walnoten
4 el Pesto alla Calabrese (Bertolli) / Pesto Mascarpone (Grand'Italia) / rode pesto
2 ongepaneerde schnitzels
200-250 g verse pasta
tijm
vloeibare (bak)boter

Bereiding
Schaaf de courgette in dunne, smalle, lange repen en snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Hak de walnoten grod en meng deze met 1 eetlepel pesto en de mascarpone. Bestrooi de beide schnitzels met peper en zout (naar smaak) en besmeer ze een beetje met vloeibare (bak)boter.

Verwarm een grote koekenpan en bak de schnitzels ongeveer 2 min. aan de eerste kant (vlees moet al wat bruin zijn) en draai ze om. Schep de mascarpone/pesto-mix op de schnitzels en bak ze dan nog ongeveer 3 minuten zodat de onderkant ook bruin is en het mengsel warm kan worden.

Kook ondertussen de verse pasta volgens verpakking gaar en giet deze af. Verhit nog wat boter in een pan/wok en roerbak de courgette en de tijm voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan de cherrytomaatjes toe en bak nog een minuut. Schep dan de rest van de pesto erbij (naar smaak) en roer de pasta er doorheen.

Pompoensoep met boursin

pompoensoepIngrediënten (2 personen)
Pompoen (ongeveer van 1 kilo)
5 dl groentebouillon
1 rode ui
1 rode paprika
olijfolie
25 gram pijnboompitten
1 kuipje Boursin Cuisine

Bereiding
Snij de schil van de pompoen schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoenblokjes in de groentebouillon ongeveer 20 minuten totdat de blokjes zacht zijn.

Maak in tussen de ui en paprika schoon, snijd ze klein en bak ze in 3 eetlepels olie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Doe de gebakken ui en paprika bij de gekookte pompoen en pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde gebonden soep.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Serveer de pompoensoep gegarneerd met wat fijngeknipte bieslook, pijnboompitten en tenslotte wat schepjes Boursin Cuisine. Let op, niet te veel want dan proef je Boursin in plaats van pompoensoep.