Quiche van groene asperges met prosciutto en tomaat

Ingrediënten

voor 4 personen

8 plakjes filodeeg
3 eieren (medium)
150 gram zachte geitenkaas
handje verse basilicum
1 teentje knoflook
40 gram Parmezaanse kaas
10 Cherry tomaatjes
10 groene asperges
6-8 plakken prosciutto
50 gram bloem (2 eetlepels)
olijfolie
zout en peper
extra ei voor bestrijken van filodeeg

Bereiding

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de bakvorm in.
Rasp de Parmezaanse kaas, halveer de tomaatjes. Snijd de onderkantjes van de asperges en breek de asperges in stukken. Pers de knoflook, knip of scheur de basilicum in stukjes.

Meng de eieren met de geitenkaas, knoflook, basilicum, 20 gram Parmezaanse kaas en bloem. Voeg hier zout en peper bij. Bekleed de bakvorm met filodeeg, zorg ervoor dat je een klein opstaand randje maakt zodat het ei-mengsel hierin blijft liggen.

Verdeel het ei-mengsel over het filodeeg. Verdeel de gehalveerde tomaatjes en stukjes asperges hier ook in. Je kunt dit willekeurig in het mengsel verdelen. Scheur de prosciutto in stukjes en verdeel dit tussen de asperges en tomaatjes. Strooi de Parmezaanse kaas erover. Bestrijk de deegranden met een beetje ei.

Bak de taart 25 minuten in de oven.

Joomla!Dagen 2016

Ook dit jaar was ik weer aanwezig op de Joomla!Dagen, die op vrijdag 15 april begon met de Pizza, Bugs & Fun (PBF of #pbfnl). Daar aangekomen bleek er een klein probleempje met de WiFi te zijn maar dit werd door het hotel snel verholpen door een switch in de kapel te plaatsen zodat we allemaal via de UTP kabel online konden komen.


Zelf was ik van plan om dit bij deze PBF me te richten op het vertalen van de Joomla! Documentatie, daar ligt ook nog een kleine uitdaging, in plaats van de patches te gaan testen. Zoals gewoonlijk werden er voor de PBF een aantal issues uitgezocht die de PBF organisatie graag afgehandeld ziet worden op een bord gehangen en op het einde van de PBF waren deze ook inderdaad vrijwel allemaal afgehandeld. Met zo even gezamelijk gestructureerd samenwerken kan je snel resultaat halen! En natuurlijk kan je het gehele jaar thuis of ergens anders ook gewoon verder gaan met testen of vertalen. En natuurlijk even met Elisa praten met wie ik op Twitter aan het babbelen ben.

Onze vakantieverhalen

Van onze vakanties wil ik nog wel eens onderweg een kort verslag online plaatsen, maar de hele wereld hoeft niet te weten wanneer wij op vakantie zijn of onze verhalen hierover te lezen. Wanneer je geen vakantieverslagen ziet maar dit artikel dan ben je niet ingelogd, je kan via de volgende link op de website inloggen:

 KLIK HIER OM IN TE LOGGEN

 

Het doet soms pijn, hardlopen

Sinds een week of drie zit ik nu in mijn marathonschema. Ja, ik ben weer van plan om een marathon te lopen nadat na mijn eerste had gezegd; DIT NOOIT WEER en na mijn tweede; Mijn doelen zijn gehaald, ik mag met marathonpensioen. Dus waarom nu toch voor een derde marathon gaan? Tja, niet echt een antwoord maar het leek me wel wat. Ik ben van plan om de Slachte te gaan lopen, in Fryslân. Lekker 42km vanaf de kust richting Raerd gaan. Als export-Frysk stel ik me voor dat het een wedstrijd door de weilanden is, wat ik vroeger ook ongeveer deed. Toen van Boalsert naar Burchwert en weer terug.

Saté marinade

Dit is een marinade met iets meer een eigen smaak, zelf heb ik hem op dit moment één keer gemaakt maar bij de volgende saté ga ik hem weer gebruiken.

Recept 2 personen

  • 600 gram varkenshaas
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • gemberwortel, ongeveer 2 cm
  • 5 eetlepels ketjap manis,
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie

Snij de varkenshaas in flinke dobbelstenen. Snij dan de sjalotjes, knoflook en de geschilde gemberwortel superfijn en doe deze in een kom. Voeg vervolgens de ketjap, gembersiroop, gemalen koriander, komijn en citroensap toe. Meng allemaal goed en leg dan de stukken varkenshaas in de marinade.

Laat het vlees in de koelkast minimaal een halve dag marineren, de avond ervoor bereiden werkt prima! Schep het vlees wel af en toe om.

Leg een uur voordat je de spiesje wil maken wat houten sateprikkers in koud water, of gebruik metalen spiesjes. Rijg de stokjes met de varkenshaas terwijl de barbecue heet wordt. Vergeet de stokjes niet regelmatig te keren. Afhankelijk van de warmte zullen de stokjes sate in tien tot vijftien minuten gaar zijn.

Deze vleesstokjes smaken prima met een pindasaus, maar ook een ketjapsausje van een kleingesneden sjalot en knoflook, vier eetlepels ketjap manis, twee theelepels bruine suiker, twee klein gesneden rawits en een eetlepel citroensap.

De knoflook en gember kunnen eventueel ook met de knoflookpers gedaan worden.

Joomla! en Google AMP

In oktober 2015 kwam Google met AMP (Accelerated Mobile Pages) waarmee ze graag lichtere pagina's willen verzorgen die op mobiele apparaten getoond worden. Veel pagina's zijn nu nog niet geoptimaliseerd voor die apparaten met als gevolg dat er veel data heen en weer verstuurd wordt die in principe niet nodig hoeft te zijn.

Wat is dan AMP?

AMP HTML is eigenlijk gewoon HTML maar dan met restricties om betrouwbare prestaties te verkrijgen en wat extra extensies om rich content te kunnen verzorgen. De AMP JS library zorgt voor een snelle rendering van de AMP HTML pagina's. Eigenlijk wordt de webversie uitgekleed van alle onnodige elementen met minimaal gebruik van resources. Ook biedt Google de mogelijkheid om ook van hun CDN gebruik te maken.

Waarom is dit nu belangrijk?

Google zal nu ook de AMP-resultaten tonen bij zoekopdrachten, dus websites met een AMP-versie zullen naar verwachting beter gaan scoren bij het zoeken naar informatie.

Hoe kan ik makkelijk Google AMP op mijn Joomla! website krijgen?