Sinds kort hebben wij een slowcooker en dit recept kwam ik online tegen. Het is van Kayotic en het is verdomd lekker! Wij gaan dit nog wel een keertje maken en dan het recept wat naar onze eigen smaak aanpassen maar zoals hieronder is het al heerlijk!


Ingredienten

  • 400 g kipdijfilet
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 / 1 jalapeno (afhankelijk hoe pittig je het wil hebben)
  • 2,5 cm verse gember
  • 400 g tomaten uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl currypoeder
  • 0,5 tl gemalen koriander
  • 1 el bruine suiker
  • 0,5 el zoete chilisaus
  • 90 g pindakaas
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 g zoete aardappel
  • 200 g aardappel
  • 1 el olie


Bereiding

Verwijder de zaadjes uit de jalapeno snij deze ook en de uien knoflook. Rasp de gember.
Snij de kip in stukjes en doe hierna zout en peper erop. Schil en snij de aardappels en zoete aardappels in hapklare stukken.
Verhit de olie en bak de kip 1-2 minuutjes tot het niet rauw meer is en voeg dan de ui en jalapeno toe. Bak dit 3-4 minuten mee. Voeg dan de knoflook, gember, curry poeder, gemalen koriander en de tomatenpuree toe en bak het geheel even samen.
Hierna giet je alles over in de slowcooker en voeg je de pindakaas, tomatenblokjes, kippenbouillon, bruine suiker en de chili saus toe. Roer dit alles door en voeg uiteindelijk de zoete en "gewone" aardappelpartjes toe.
Zet de deksel erop en laat dit rustig 8 uurtjes pruttelen op de lage stand. Wanneer het gaar is proef je even of de smaak goed is of dat er nog wat zout of peper toegevoegd moet worden.
Je kan eventueel ook wat cayennepeper toevoegen als je het nog iets pittiger wilt hebben.

Ingrediënten

voor 4 personen

8 plakjes filodeeg
3 eieren (medium)
150 gram zachte geitenkaas
handje verse basilicum
1 teentje knoflook
40 gram Parmezaanse kaas
10 Cherry tomaatjes
10 groene asperges
6-8 plakken prosciutto
50 gram bloem (2 eetlepels)
olijfolie
zout en peper
extra ei voor bestrijken van filodeeg

Bereiding

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de bakvorm in.
Rasp de Parmezaanse kaas, halveer de tomaatjes. Snijd de onderkantjes van de asperges en breek de asperges in stukken. Pers de knoflook, knip of scheur de basilicum in stukjes.

Meng de eieren met de geitenkaas, knoflook, basilicum, 20 gram Parmezaanse kaas en bloem. Voeg hier zout en peper bij. Bekleed de bakvorm met filodeeg, zorg ervoor dat je een klein opstaand randje maakt zodat het ei-mengsel hierin blijft liggen.

Verdeel het ei-mengsel over het filodeeg. Verdeel de gehalveerde tomaatjes en stukjes asperges hier ook in. Je kunt dit willekeurig in het mengsel verdelen. Scheur de prosciutto in stukjes en verdeel dit tussen de asperges en tomaatjes. Strooi de Parmezaanse kaas erover. Bestrijk de deegranden met een beetje ei.

Bak de taart 25 minuten in de oven.

Onze vakantieverhalen

Van onze vakanties wil ik nog wel eens onderweg een kort verslag online plaatsen, maar de hele wereld hoeft niet te weten wanneer wij op vakantie zijn of onze verhalen hierover te lezen. Wanneer je geen vakantieverslagen ziet maar dit artikel dan ben je niet ingelogd, je kan via de volgende link op de website inloggen:

 KLIK HIER OM IN TE LOGGEN

 

Dit is een marinade met iets meer een eigen smaak, zelf heb ik hem op dit moment één keer gemaakt maar bij de volgende saté ga ik hem weer gebruiken.

Recept 2 personen

  • 600 gram varkenshaas
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • gemberwortel, ongeveer 2 cm
  • 5 eetlepels ketjap manis,
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie

Snij de varkenshaas in flinke dobbelstenen. Snij dan de sjalotjes, knoflook en de geschilde gemberwortel superfijn en doe deze in een kom. Voeg vervolgens de ketjap, gembersiroop, gemalen koriander, komijn en citroensap toe. Meng allemaal goed en leg dan de stukken varkenshaas in de marinade.

Laat het vlees in de koelkast minimaal een halve dag marineren, de avond ervoor bereiden werkt prima! Schep het vlees wel af en toe om.

Leg een uur voordat je de spiesje wil maken wat houten sateprikkers in koud water, of gebruik metalen spiesjes. Rijg de stokjes met de varkenshaas terwijl de barbecue heet wordt. Vergeet de stokjes niet regelmatig te keren. Afhankelijk van de warmte zullen de stokjes sate in tien tot vijftien minuten gaar zijn.

Deze vleesstokjes smaken prima met een pindasaus, maar ook een ketjapsausje van een kleingesneden sjalot en knoflook, vier eetlepels ketjap manis, twee theelepels bruine suiker, twee klein gesneden rawits en een eetlepel citroensap.

De knoflook en gember kunnen eventueel ook met de knoflookpers gedaan worden.

Pagina 5 van 39

Copyright © Hans van der Meer