Gegrilde tilapia met mieschotel

Ingrediëntentilapia-mie

2 tilapiafilets
2 eetlepels teriyaki-marinade
1 prei
1/2 rode peper
125g chinese mie
3 eetlepels zonnebloemolie
1 zakje peen julienne
1 eetlepel zoete ketjap

Bereiding

Halveer de tilapiafilets en besprenkel deze met marinade, laat ze dan ca. 10 minuten rusten. Maak de prei schoon en snij deze in lange dunne reepjes. Snijdt de peper in reepjes. Bereidt de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en roerbak de prei, peper en wortel voor ongeveer 4 minuten. Wrijf dan de tilapia in met de rest van de olie en bestrooi deze naar smaak met zout en peper. Bak de tilapia in een grillpan in ongeveer 4 minuten gaar, halverwege omkeren. Meng in een wok de mie met de groente en breng dit op smaak met ketjap, peper en zout.

Vispakketje

Ingrediënten (twee personen)

  • 2 pomodori tomaten
  • 100 g monchou
  • ong. 12 olijven zonder pit
  • 2 tilapiafilets á 150g (kabeljauw kan ook)
  • 1 eetlepel gesnipperde verse Italiaanse kruiden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 C.
Snijd de tomaten in plakjes en de olijven doormidden. Spoel de visfilets af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de filets met zout en peper en leg ze op aluminiumfolie. Verdeel er de tomaten, olijven en kruiden over. Dek het geheel af met de MonChou. Vouw de pakketjes dicht en leg ze in het midden van de oven. Bak de filets in 20 minuten gaar. Lekker met pasta en een salade.

Romige tomatensoep

Ingrediënten voor twee personen
5 vleestomaten
1/2 komkommer
1 dl groentebouillon
60 g vermicelli
zout
klein bosje peterselie
100 g tomatenpuree
versgemalen peper
suiker
paprikapoeder
100 g créme fraiche

Bereidingswijze
Spoel de tomaten af en snijd ze kruislings in. Dompel ze dan voor enkele minuten in kokend water, schrik ze daarna af onder koud stromend water en trek de velletjes eraf en snijd de steelaanzet eraf. Schil de komkommer en snijd hem in plakken van 3cm dik, snijd daarna ze in blokjes.

Verhit de bouillon in een pan en kook de tomaten en de blokjes komkommer er voor 15 minuten in. Breng in een andere pan water met zout aan de kook, strooi de vermicellli erin en kook hem beetgaar. Spoel het bosje peterselie af en schud deze af en hak het fijn. Pureer de tomaten en de komkommer in een roerzeef, roer daarna de tomatenpuree er door.

Breng het mengsel op smaak met zout, peper, zuiker en paprikapoeder, roer daarna de peterselie, de créme fraiche en de vermicelli er door. Doe als garnerning wat créme fraiche en peterselie over de soep (in de kom/bord)

Maaltijd pindasoep

pindasoepIngrediënten voor twee personen (ruim)

150 g half-om-halfgehakt
2 eetlepels gemalen kokos
1 zakje gehaktkruiden (15 g)
1 teentje knoflook
1 eetlepel zonnebloemolie
300 g gesneden prei
500 ml vleesbouillon van tablet
beker pinda-satésaus (Conimex, à 440 g)
1-2 eetlepels ketjap
75 g taugé

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de kokos en de kruiden, rol hierna daar kleine balletjes van. Pel de knoflook en snij deze in dunne plakjes.

Verhit in een pan de olie en bak daarin de prei en knoflook voor 3 minuten, schep regelmatig om. Voeg dan de bouillon en de gehaktballetjes toe, brengt dit aan de kook en laat het 5 minuten laten koken. Voeg dan de pinda-satésaus toe en roer het goed om, laat het niet aan de kook komen. Met de ketjap kan je de soep op smaak brengen. Schep de soep in kommen of diepe borden en in 4 diepe borden of kommen scheppen en bestrooi het met taugé.

Carpaccio

Ingrediënten

500 gram zeer dun gesneden ossenhaas
200 gram gemengde sla
pijnboompitten
mosterddressing
kerstomaatjes
4 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Was de sla en laat hem goed drogen, maak de mosterddressing van de mosterd, een beetje mayonaise en wat kruiden (eigen smaak). Rooster de pijnboompitten onder de grill of in een koekenpan zonder boter.
Leg op de borden eerst de sla, doe hier wat dressing op. Drapeer hierover de ossenhaas. Giet daarover de rest van de dressing en hier overheen strooi je de pijnboompitten. Garneren met een kersttomaatje en een blaadje basilicum en serveren met een warm broodje met echte boter.

Zevenheuvelen 2006

Zondag 19 november was het weer zover. Een jaar na de vorige editie gingen we weer van start bij de zevenheuvelenloop. Dit jaar was het allemaal wat lekkerder geregeld voor ons. Dit komt omdat één van de lopers bij de loopgroep bij de Hogeschool Arnhem-Nijmegen werkt waardoor we daar ons konden omkleden en douchen. Ook was er na de loop soep en broodjes geregeld. Erg netjes dus. Maar goed, eerst het hardlopen. Het was regenachtig die ochtend en met die regen reden we naar Nijmegen toe. Na het omkleden heeft Dafne nog geregeld dat ze bij mij in het vak kon starten. Dat scheelt haar toch weer een kwartiertje wachten ofzo. Toen gingen we op pad richting de start. Eventjes warmlopen tussen de druppels door zeg maar... Het wachten viel allemaal wel mee en we konden snel ook starten. Inmiddels was het alweer droog geworden.